Schavemaker Logistics & Transport kiest wederom voor Fliegl x-tra korte Coil trailers

korte, lichte, sterke coiler met nieuwe Flash kap.

Feld Carrosserie uit Hoorn is hierin een goede partner, als importeur van Fliegl hebben zij de ideale trailer voor dit werk kunnen aanbieden.

Voor met name grote, zware draad- of stalen coils bereikt de capaciteit van het wegvervoer zijn grenzen. De Nederlandse vervoerder en logistieke aanbieder Schavemaker heeft deze grenzen achter zich gelaten door dit voorjaar twee Fliegl X-tra short Coil Roadrunner trailers in gebruik te nemen. Na de eerste ervaringen met deze twee trailers heeft Schavemaker besloten nog twee van dergelijke trailers in te zetten, welke afgelopen oktober wederom door ons geleverd zijn.

De firma Schavemaker kan zwaardere coils meenemen, door de lengte van 10 meter en het geringe eigen gewicht van de trailers van slechts 4.900 k. Hierdoor blijft er een laadvermogen over van ruim 34.000 kg. Genoeg voor Schavemakers zware coils die ongeveer 30.000 kg wegen. Doordat het schuifdak is geoptimaliseerd met Fliegl’s nieuwe en vooral duurzame Flash top met in lengte stalen in plaats van plastic onderdelen, waardoor het dak ongeveer 39 cm verder geopend kan worden dan andere schuifdaken en betrouwbaar blijven in elke positie dat het dak open staat.

Met speciale toestemming om tot 44 ton in Duitsland te mogen rijden (as-afstand aangepast naar 1310/1410 mm) pendelen de trailers tussen de Nederland en Polen, maar ook naar locaties in België en Frankrijk.

De X-tra short Coil trailer heeft een ca. 7.000 mm lange coil goot, waar de coils veilig in vastgelegd kunnen worden, tezamen met acht paar verzonken trekogen, á 5 t trekkracht, en tien Coil-rongen. Kettingen en spanbanden kunnen flexibel worden gemonteerd in het belasting-lock-profiel van de licht afgeronde kantbalk.

De coilgoot kan afgedekt worden zodat er een vlakke vloer in de trailer ontstaat om retourvracht mee te nemen. De interne hoogte van het trailer is ca. 2.490 mm.

Fliegl’s X-tra short Coil Roadrunner, is een innovatieve, krachtige trailer voor staal logistiek in een nieuwe dimensie. Schavemaker heeft als extra gewichtsbesparing nog lichtmetalen gepolijste wielen, doordat tevens de eerste as automatisch hefbaar is kan bij deelbelading minder rolweerstand ondervonden worden wat weer tot brandstofbesparing leidt.