Roll-Over Transport

Het Roll-Over systeem maakt het nu mogelijk om transport van grote lengte overdekt c.q. droog te kunnen vervoeren. Het Roll-Over systeem kenmerkt zich door het gemak in gebruik en de zeer lichte, maar toch sterke en stabiele constructie. Het Roll-Over systeem is ideaal voor het vervoer van ladingen waarbij het belangrijk is dat de gehele lading bereikbaar is.
Het systeem werkt zeer snel en hoeft alleen maar aan de voor/en achterzijde van de opbouw te worden vastgezet. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van zeilgespen of andere tijdrovende vastzet systemen. Het complete systeem wordt in onze werkplaats op maat gemaakt. Daardoor kunnen wij zeer flexibel en op elke door u gewenste maatvoering bouwen.

Bekijk hoe simpel de bediening is:

Het Roll-Over systeem is geschikt voor korte tot zeer lange uitvoeringen.

Van bakwagen tot uitschuifbare oplegger. Ook voor bakwagens en opleggers met een autolaadkraan is Roll-Over een ideaal systeem, doordat de lading droog vervoerd kan worden en toch volledig bereikbaar is.

Als optie kan het Roll-Over systeem worden uitgevoerd met een systeem waarbij de rails verlengd kan worden aan de achterzijde. De kap staat dan buiten de laadvloer tijdens laden en lossen, waardoor de lading over zijn gehele lengte vrij is.

Voordelen van een Roll-Over constructie

Eenmansbediening

Openen en sluiten van het Roll-over systeem is veilig, licht en eenvoudig bedienbaar.

 • Te leveren in elke gewenste lengte, breedte en of hoogte
 • Laag in eigen gewicht door toepassing van aluminium profielen
 • Alle verbindingen in gelaste uitvoering
 • Vloer afdichting d.m.v. een aluminium schuifplateau of zeil
 • Achterzijde afsluitbaar d.m.v. deuren of zeil
 • Roll-over constructie is, in zijn geheel, eenvoudig afneembaar

Toepasbaar op standaard-, uitschuifbaar- en zwanenhals oplegger, motorwagen- en of aanhangwagen chassis.

Roll-Over onderscheidt zich door…

 • Veilig en snel in gebruik
 • Efficiënt, door tijdsbesparing en lichtgewicht
 • Betrouwbaar, door lange levensduur
 • Moeilijke, grote ladingen simpel te laden & lossen
 • Toepasbaar op elke trailer, van klein tot groot
 • Het Roll-Over systeem kan door een persoon worden bediend, door de lichte constructie en de eenvoud van het systeem

Binnen enkele minuten is de vloer beschikbaar gemaakt voor laden of lossen door simpelweg het systeem te rollen tegen het kopschot of tegen het achter portaal.

‘Feld Stam levert en monteert voor u het totale pakket.”

Voordat uw oplegger arriveert, bouwen en testen wij het systeem in huis. Hierdoor bent u uw oplegger minimaal aan tijd kwijt en is een werkend systeem garant. Het systeem is volledig afneembaar door een heftruck. Er kan eventueel een apart frame voor een heftruck worden bijgeleverd. Deze frame maakt het nog eenvoudiger om de Roll-Over te demonteren.

Roll-Over met nieuw spansysteem

De uitneembare rong aan de achterzijde, waar traditioneel 2 spanratels aan gemonteerd waren voor het spannen van de kap, is vervangen door een variant met een ingebouwde as waar de spanbanden omheen oprollen. De as wordt bediend door een onder het voertuig gemonteerde (standaard) zeilspanner. Grote voordeel van dit spansysteem is dat de kap gespannen en ontspannen kan worden zonder dat iemand in en uit het voertuig moet klimmen. Overigens blijft het traditionele systeem wel leverbaar.

Verschillende type Roll-Over constructies

Recent afgeleverde Roll-Over constructies