LZV Oplossingen

Wij hebben ruime ervaring in het leveren van voertuigen voor Langere Zwaardere Vrachtwagencombinatie inzet.

Nieuwe bakwagens, opleggers en middenasaanhangwagens kunnen wij leveren met de nodige opties en RDW keuring om deze te kunnen inzetten in een LZV combinatie. Ook leveren wij dolly’s voor inzet in een motorwagen-dolly-oplegger combinatie.

Wij zijn ook het adres voor het aanpassen van bestaande voertuigen zodat deze als LZV voertuig ingezet kunnen worden. Wij hebben ruime ervaring in het aanpassen van opleggers zodat deze als trekkende aanhangwagen ingezet kunnen worden (montage vangmuilkoppeling, moderniseren van het EBS systeem, aanvragen LZV inzet bij RDW VRT-testen).

Voordeel van een LZV-combinatie

Een LZV combinatie is ideaal, omdat het transporteurs de mogelijkheid biedt om meer goederen te transporteren dan met een standaard oplegger mogelijk is. Dit bewijst zich alleen al in de lengte afmetingen van LZV combinaties tegenover huidig gebruikte combinaties: Een LZV combinatie is maximaal 25.25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl huidig gebruikte combinaties maximaal 16.50 meter lang zijn en 50 ton (in Nederland) zwaar mogen zijn.

Andere voordelen van de LZV-combinatie:

  • De LZV combinatie kan voor verschillende type goederentransport ingezet worden
  • Minder CO2 uitstoot en transportkosten per eenheid. Door de mogelijkheid om meer goederen te transporteren, zijn er minder vervoersbewegingen nodig; hierdoor neemt ook het brandstofverbruik per rit af.